Søk

Hvis du sliper ujevnt i bunn, blir variasjoner i dybden i plasseringa av slipeskiva i bunn, dermed får du forskjellige strekk på enkelte plasser i stålet, å da får du til slutt tretthetssår som da kan føre til bladbrudd.

Det som skjer når du kun sliper i front og ned på tanna, er at du forandrer tannhøyden din betraktelig for hver sliping, men sliper du med profilert skive, opprettholder du akkurat samme profil kontinuerlig.

Når du bruker profilert skive, så er denne mere skånsom mot bladet, du får nesten ingen «grader» på tannspissen, men denne 10del`s graden skal bort når skiva går ned til neste tann.

Bladet MÅ ligge vinkelrett med benken, altså IKKE peke ned og ikke Penek opp, da kan du få bladbrudd og bølgeskrur, grunnet press på bladet i feil rettnig.

Det er en fin måte og sjekke dette på en følgende.

kjøpe en aluminiums linjal, knips denne på bladet, sett saga på midtre høyde, kjør over en tverrbjelke, mål så i bakkant ned til tverrbjelke på benken, samme prosedyre fram, OM dette målet er feil, juster dette, OM det er justeringsmuligheter.

Produkter

Navigasjon